Erritsø strong bitter er en maghonirød, fyldig og kompleks øl med duft af ristet malt, karamel, kaffe og nødder.

Facts

Ingredienser : Vand
Maris Otter, Crystal, flaked barley, Chocolate, Biscuit og Black malt
Magnum, East Kent Golding og Fuggle humle
Gær
Alkohol : 5,4 %
33 cl. svarer til 1,2 genstand
40 cl. svarer til 1,4 genstand
IBU (bitterhed) : 35,7


Øllet er upasteuriseret og ufiltreret, for at sikre dig maksimal smag.
Den ideelle serveringstemperatur er 10 - 12 grader (hvilket måske er lidt for varmt for den utrænede gane).

Efterkarbonering

Øllet er "can carbonated", hvilket vil sige, at den sidste del af gæringen er foretaget i dåsen.
Efterkarboneringen skaber en naturlig kulsyre, men giver også naturlige gærrester i øllet.

Hvis du ikke ønsker at få de ufarlige gærrester med over i glasset,
så lad dåsen stå i fred og ro en times tid, før den åbnes.
Hæld dåsens indhold forsigtigt over i glasset, som om du skænker en god portvin.
Lad evt. den sidste rest af øllet blive tilbage i dåsen.

Historien bag øllet

Inspirationen til Erritsø strong bitter er hentet fra Alex' første vandretur til Lake District i England.
Efter en god dags vandring i nationalparken endte han i en lille lokal by og på pubben ventede belønningen for veludført gerning i form af en real cask ale.
Håndpumpet øl, der serveres varmere og uden så meget kulsyre, som vi er vant til i Danmark. Til gengæld er der mere smag i øllet.
På hanerne var bl.a. Snecklifter fra Jennings Brewery. En dejlig mørk øl med en fantastisk smag.

Hvad spiser du til?

Erritsø strong bitter fortjener faktisk at blive nydt helt for sig selv, men kan også sagtens drikkes til lettere klassiske danske madretter.

Rigtig god fornøjelse med øllet.