Lillebælt old ale er en mørk øl med masser af maltsmag, karamel, tørrede frugter, toffee og et twist af sort sirup.

Facts

Ingredienser : Vand
Maris Otter, Crystal, Brown, Chocolate og Rye malt
Black Treacle (sirup)
Northern Brewer og Fuggle humle
Gær
Alkohol : 5,3 %
33 cl. svarer til 1,2 genstand
40 cl. svarer til 1,4 genstand
IBU (bitterhed) : 33,5


Øllet er upasteuriseret og ufiltreret, for at sikre dig maksimal smag.
Den ideelle serveringstemperatur er 10 - 12 grader (hvilket måske er lidt for varmt for den utrænede gane).

Efterkarbonering

Øllet er "can carbonated", hvilket vil sige, at den sidste del af gæringen er foretaget i dåsen.
Efterkarboneringen skaber en naturlig kulsyre, men giver også naturlige gærrester i øllet.

Hvis du ikke ønsker at få de ufarlige gærrester med over i glasset,
så lad dåsen stå i fred og ro en times tid, før den åbnes.
Hæld dåsens indhold forsigtigt over i glasset, som om du skænker en god portvin.
Lad evt. den sidste rest af øllet blive tilbage i dåsen.

Historien bag øllet

Uden for pubben Dog & Gun i byen Keswick (England) er der på et skilt med store bogstaver skrevet: "Home of Old Peculier".
Denne fantastiske øl er den direkte årsag til, at Alex begyndte at brygge øl.
Han vendte hjem efter 14 dages vandreferie i nationalparken Lake District, blot for at konstatere, at man ikke kunne købe Old Peculier i Danmark.
Så var der kun et at gøre - gå i gang med at brygge den selv!

Hvad spiser du til?

Lillebælt old ale nydes til en god gryderet eller gamle danske retter som f.eks. stegt flæsk.

Rigtig god fornøjelse med øllet.